940e33bd06a9722507581abca69658d0_header

Članica kulturnog društva Lipa i zadarskih pisaca ZaPis, Andreja Malta objavila je dvojezičnu zbirku pjesama i kratke proze uz ilustracije nastale na likovnoj koloniji Maj-Turanj. Njezinoj promociji nazočio je i Janez Rogelj, donedavni glavni tajnik Slovenske izseljenske matice iz Slovenije, a čitale su se pjesme na slovenskom i hrvatskom jeziku.

Pjesnikinja boli i ljubavi s velikim darom, to je o autorici zapisala Marija Ivoš u predgovoru: “Svatko tko zaželi utonuti u magičan njen pjev poezije, u nemir, radost i ljepotu, tko zaželi pobjeći od buke i otuđenja neka uroni u Andrejine stihove da u njima nađe i pronađe svoj mir u radosti vlastitih sjećanja i snova”.

Staša Aras kazala je kako zbirka predstavlja intimni zemljovid pjesnikinje koja sa svake stranice pruža ispisanost vlastitog prostora, sjećanja i emocija.

Poezijom Andreja spaja kulture i ljude, a kako je sama priznala, pisanje je njezina prva ljubav. I dalje nastavlja s pisanjem poezije na slovenskom i kratke proze na hrvatskom jeziku, pa ne sumnjamo da će se njezino stvaranje naći ponovo naći među koricama.

Književnu večer uljepšao je i nastup trija Renesta cobbler strings i Marte Musap.

Više na portalu ezadar.hr!

CIMG4881

Intimni zemljovid Andreje Malte