IMG_20170612_190629

Antonio Barišić napisao je roman koji ima sve ono što krimić treba imati, neočekivane obrate i zaplete, ali najzanimljiviji dio svega je to što se radnja odvija u Šibeniku.

Na festivalu KvartArt u dnevnom boravku Barišića je ugostila udruga zadarskih pisaca ZaPis, a autora je predstavio urednik Emir Imamović Pirke, koji je kazao kako roman “Ništa nalik sreći” predstavlja izuzetno zanimljivu priču glavnog junaka Mate Arasa i svega onoga što se događa u ”krugu” 4 kilometra od njega.

“Ništa nalik sreći” vješto je ispričan i uvjerljiv roman, jednako kao da se događa u nekom Detroitu. Tu imamo prikaz urušavanja socijalnih struktura i deindustrijalizaciju kao pozadinu priče, uvjerljive i dinamične.

Dva su aspekta romana koja valja naglasiti – usamljenost i sukob sa sustavom i oslikavanje današnjeg društva premreženog uskom spregom politike, biznisa i kriminala”, kazao je Pirke.

Barišić je čitao ulomke romana (ali ipak nam nije dao spoilere!) i kazao kako je njegova ideja bila zapravo prikazati što se događa kada se jedan čovjek suočava s duhovima vlastite prošlost u jednoj skučenijoj sredini poput Dalmacije koja boluje od kolektivnog autizma i samoidealiziranja. “Bila mi je želja napisati nešto što bi i sam volio pročitati”, kazao je Barišić.

Njegov glavni junak pokušava pobjeći vlastitoj prošlosti i predrasudama, a koliko mu to uspijeva – najbolje je da provjerite čitanjem!

preneseno sa:
eZadar, Iva Pejković
link: http://www.ezadar.rtl.hr/kultura/2686459/moze-li-se-dobar-krimic-odvijati-u-sibeniku/

Predstavljanje knjige Antonia Barišića