zapis-1000

Među udrugama koje opravdano zaslužuju svaku kunu koja se izdvaja iz gradskog proračuna za njihov rad, svakako spadaju zadarski ZaPisovci.
Osim što svojim aktivnostima, a zaista ih je mnogo – književna druženja i promocije, obilježavanje Noći knjige, sudjelovanje na manifestacijama, pokretanje književnog festivala KaLibar bestiVal…, obogaćuju i oživljavaju kulturnu scenu grada, članovi ZaPisa mogu se pohvaliti nagradama osvojenim na nacionalnim i regionalnim natječajima za pisce i pjesnike.

Nove nagrade

Lipanj je bio tako odličan mjesec za već nagrađivane ZaPisovce Želimira Perišu i Stašu Aras. Na prvom književnom natječaju Festivala europske kratke priče i partnera In Your Pocket, žiri u sastavu Zoran Ferić (predsjednik), Diana Matulić, Stjepan Balent, Saša Drach i Vladimir Arsenić dodijelio je Perišinoj kratkoj priči „Dvaputa godišnje“ treće mjesto i kao nagradu: vikend destinaciju na obali .

Mislim da smo izabrali tri priče koje mogu reprezentirati i stajati u antologiji suvremene priče, rekla je članica žirija Diana Matulić.

Drugi roman

Staša Aras, zajedno s autorom iz BiH-a Elvirom Barjaktarevićem i Jasnom Dimitrijević iz Srbije, slavila je na petom međunarodnom natječaju za nagradu „Vranac“ knjižare Karver i festivala „Odakle dolazim“ u Podgorici.
Za svoje kratke priče nagrađeni su sa po 500 eura. Aras je dobila nagradu za kratku priču „Gutanje“.
ZaPisovac Robert Nezirović nije osvojio nagradu ali je u Gradskoj knjižnici Zadar predstavio svoj drugi roman „Klopka za četvero“, obiteljsku priču o krizi srednjih godina i one društva.
Bravo za ZaPisovce!

 

Izvor: Vox portal

ZaPis ”skuplja” književne nagrade!